Nyt jännittää saanko kesätyöpaikan!

Turun ammatti-instituutin tietokoneluokassa käy innostunut puheensorina kun Valma-luokkalaiset tutustuvat erilaisiin tarjolla oleviin kesätyöpaikkoihin. Nuoret ovat kiinnostuneet monenlaisista töistä ja he hakivat avoimia paikkoja omien kiinnostustensa mukaan, Baana auttoi alkuun opastamalla muutaman työnhakusivuston käytössä ja antoi vastauksia työhakemuksiin ja lomakkeisiin liittyvissä kysymyksissä. Tämä on jo kolmas tilaisuus, jossa Baana on ollut kesätyönhakijoiden apuna yhteistyössä Vamoksen ja Turun kaupungin Ulkomaalaistoimiston kanssa. Nyt jännitetään löytyykö töitä leipomosta, puutarhasta tai kioskilta, tai urkenisiko ura kenties tarjoilijana, henkilökohtaisen avustaja tehtävissä tai rakennustyömaalla.

Kesätyönhakua Tuulian johdolla.

Ohjaajan avustaessa työnhaku sujuu soljuvammin, kun voi saada heti vastauksen pienempäänkin askarruttavaan kysymykseen eikä vaikeisiin kohtiin tule jumituttua niin helposti. Töiden etsiminen ei ole varmasti kenellekään se kaikkein mukavin ajanviete, mutta kun töitä hakee yhdessä porukalla, urakasta tulee ainakin vähän mukavampi. Samalla kavereiden kanssa voi keskustella siitä millaisia asioita itsestään hakemuksessa kertoisi ja kirjoittaminenkin helpottuu.

Puutarha-ala kiinnosti hakijoita.

 

Myös leipomotyö kiinnosti hakijoita.

 

Vilkkain kesätyönhakuaika alkaa olla jo tältä keväältä ohi, mutta kärsivällinen ja motivoitunut kesätyönetsijä saattaa silti vielä löytää itselleen tekemistä kesäksi. Jos sopiva paikka olisi tarjolla, mutta hakemusten täyttäminen tuottaa päänvaivaa, apua saa edelleenkin Baana-pisteeltä sen aukioloaikoina (ma-to klo 12-17).

(Artikkelin kirjoittanut Ida Busk)